top of page
Zoeken
  • Foto van schrijver Elaby's

Ontsnappen aan de Digitale Tornado: De Verborgen Schatten van de Analoge Wereld onthuld!

In een wereld waar tijd en perspectief samensmelten als een onduidelijke dans, bevinden we ons in een schemerzone tussen het 'laat' en het 'vroeg', waar de definitie afhankelijk is van hoe je de wijzers van de klok interpreteert. Het is het perfecte moment om de stekkers eruit te trekken, weg te glijden van de realiteit en een duik te nemen in de poel van social media. Te midden van alle chaos, wreedheden en de waanzinnige dans van alledaagse normen, komt daar plotseling het trotse gezicht van ons kleine landje in het nieuws , schijnend als een ster in het Silicon Desert. Een setting die ons een nieuwe kijk geeft op de wereld.


Natuurlijk, daar ergens tussen de algoritmen en digitale paden, voelt onze Mark Rutte op handels missie zich als een vis in het water - het liberalisme in zijn handtas en een glimlach op zijn pixels. Aan de andere kant van het spectrum, zien we een journalist, een beetje verdwaald in zijn queeste naar de linkse kiezer. Tjonge, wat probeerde hij eigenlijk te zeggen? Een verhandeling over politieke oriëntatie of slechts een verwarde verwijzing naar rechts- of linkshandigheid? Uiteindelijk schijnt nederland BV op een oog blind te zijn, maar ja dat is mijn mening!


Te midden van de kakofonie aan diversiteit in mediathema's, ontstaat er controverse. Voor sommigen lijkt het ( zoals ook ik ) alsof ze een plotlijn zijn kwijtgeraakt in een overvolle serie. Maar laten we ons afvragen, moeten we echt al die verhaallijnen blijven volgen? Is dat überhaupt noodzakelijk?

Ik pleit niet voor totale onwetendheid, maar soms is een stapje terug zetten, een adempauze nemen en een tikkie terugspoelen naar een rustiger tijdperk, als een verkwikkende reset voor de geest. Het geeft ruimte voor andere gedachten, andere interesses en misschien wel een beetje sereniteit in deze digitale storm. Dus, laten we het even rustiger aan doen, terugkeren naar de analoge wereld en genieten van wat er buiten dit scherm te ontdekken valt.

Laten we het gewoon eens nuchter opsommen.

  1. Natuur en buitenactiviteiten: De analoge wereld biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Een wandeling in het bos, een dag op het strand, kamperen in de bergen of gewoon genieten van een zonsondergang kan verfrissend zijn voor lichaam en geest. Het contact met de natuur kan stress verminderen, creativiteit stimuleren en een gevoel van kalmte brengen.

  2. Menselijke verbindingen: Face-to-face interacties en persoonlijke gesprekken kunnen diepere banden scheppen dan digitale communicatie. Het is waardevol om tijd door te brengen met vrienden, familie en gemeenschappen, waarbij non-verbale signalen en emotionele connecties een grote rol spelen.

  3. Zintuiglijke ervaringen: De analoge wereld biedt een breed scala aan zintuiglijke prikkels die niet via een scherm te ervaren zijn. Denk aan het proeven van vers voedsel op een lokale markt, het luisteren naar live muziek, het voelen van texturen en geuren in een ambachtelijke winkel, of het bewonderen van kunst in een galerij.

  4. Creativiteit en zelfexpressie: Het fysieke domein biedt ruimte voor hands-on creatieve activiteiten zoals schilderen, beeldhouwen, koken, tuinieren, schrijven, en meer. Deze activiteiten kunnen een gevoel van voldoening geven en helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

  5. Leren en groei: De analoge wereld biedt kansen voor leren buiten de digitale sfeer. Het volgen van workshops, bijwonen van lezingen, deelnemen aan groepsactiviteiten, of het lezen van fysieke boeken kunnen diepgaande kennis vergroten en persoonlijke groei stimuleren.

Deze ervaringen buiten het scherm dragen voor mij bij aan een gebalanceerd leven, waarbij het diepgang, verbondenheid en persoonlijke groei mogelijk maken die soms ontbreken in de digitale wereld. Het is de diversiteit en rijkdom van de analoge wereld die een waardevolle aanvulling vormen op ons dagelijks bestaan, waardoor we een meer gebalanceerd, verrijkt en vervuld leven kunnen leiden. Gewoon weer eens een filmrolletje in de analoge camera zetten.


P.s. Ik zal het even online zetten op mijn blog

Misschien is het beter als ik het gewoon weer illustreer met een digital werkje van mezelf. ( Bloos )

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page