top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElaby m Berger

Mind Makeover: Boost je Innerlijke Glow met Microbioom Magi

In een wereld waarin technologie en wetenschap de show stelen, kreeg Alice ineens een verdomd interessant mailtje. Temidden van haar dagelijkse sleur op kantoor, met haar bakkie pleur in de ene hand, tuurde ze naar haar scherm. Het onderwerp van de mail trok meteen haar aandacht: "Geef je huid 'n kick-ass boost!"


Alice trok haar wenkbrauwen op. "Huid-watte? Wat de hel is dat nou weer?" Ze stelde zich voor dat er een zooitje kleine knakkers op haar huid leefden, klaar om 'n feestje te bouwen en haar dag op z'n kop te zetten.


Met 'n flinke dosis nieuwsgierigheid klikte Alice de mail open. Het bericht bracht haar in een wereld van wijsheid waar ze geen weet van had. Het huidmicrobioom, zo leerde ze, was 'n soort delicate cocktail van bacteriën, schimmels en ander klein gespuis dat op haar huid rondhing. Die kleine gasten vormden 'n onzichtbaar ecosysteem dat haar huid fris hield en haar beschermde tegen irritante indringers.


Verder lezend kwam Alice een aanbieding tegen voor 'n nieuw product genaamd "Moi Pastelle", bedoeld om het microbioom van haar huid te versterken. Het beloofde niet alleen 'n stralende huid, maar ook 'n kick-ass gevoel van welzijn van binnenuit.


Terwijl ze de mail las, voelde Alice een mix van verwarring en nieuwsgierigheid. "Huidmicrobioom?" mompelde ze terwijl ze haar wenkbrauwen fronste. "Wat voor onzin is dat dan weer?" Ze kon een lach niet onderdrukken bij de gedachte aan haar eigen 'microbioom van de geest', een term die ze net had bedacht. Het klonk als iets uit 'n of ander scifi-verhaal - kleine gedachten die lagen te maffen in de hoekjes van haar geest, wachtend op actie.


Maar al snel ging haar brein op hol. Misschien was het idee van 'n microbioom van de geest niet zo maf als het leek. Ze dacht aan de kracht van gedachten, de chaos van emoties en herinneringen die haar geest vormden. Wat als er echt zoiets bestond als 'n microbiële crew in haar hersenen, die invloed had op haar buien en gedragingen?


Dat idee intrigeerde haar. Als dat waar was, hoe zou ze dat dan onderhouden? Ze dacht na over manieren om haar geestelijke microbioom te voeden en te koesteren, net zoals ze dat deed voor haar lichaam met gezonde shit en lichaamsbeweging. Zou meditatie dienen als de probiotica voor haar geest? Zou het cultiveren van positieve gedachten en emoties haar innerlijke microbioom in toom houden?


Terwijl ze daarover peinsde, drong 'n ander, serieuzer besef tot haar door. Ze herinnerde zich hufterige medogenloze wezens in hoge Machtsposities die last hadden van verrotte microbioomstoornissen in hun geest, die hen aanzetten tot gewelddadige en moordende fucked-up acties. Het idee dat iets zo onzichtbaars en onschuldigs als 'n microbioom 'n wereldbeeld kon verpesten, gaf haar 'n ongemakkelijk gevoel.


Misschien was die reclamemail toch niet zo onbelangrijk als ze dacht. Misschien, ergens tussen al dat marketinggebral, zat 'n diepere waarheid verscholen. Misschien was het tijd om 'n beetje meer te letten op haar mentale shit, om te voorkomen dat ze zelf de lul werd van 'n verrot microbioom.


Een portret van een vrouw tussen wolken en om haar hoofd een groen surieel landschap . boom. mideleeuwse burgt,2 mensen in schaduw.
Den Frieden im meinem Kopf.

Met dat in haar achterhoofd sloot Alice de mail en besloot ze 'n nieuw pad van zelfzorg en bewustzijn in te slaan. Want misschien, net zoals 'n gezond huidmicrobioom haar huid liet shinen, kon 'n gezond geestelijk microbioom haar binnenwereld een boost geven en haar helpen om met meer empathie en wijsheid door het leven te gaan. En misschien was dat het antwoord op de woelige tijden waarin ze leefde - niet alleen 'n kwestie van uiterlijke verzorging, maar van innerlijke groei en ballingschap.

8 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page